Известие

Collapse
No announcement yet.

съвет за купуване на 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• съвет за купуване на 155

здравейте,
    искам да си купя 155тица. моля за съвет относно това с какъв двигател да е.
    държа на бензинов двигател
    AR 156 Crosswagon Q4. най-красивия!

Здравей, колега. Относно избора ти - супер решение си взел! А относно съвета - препоръчвам ти мотора 2.0 8v - малко по-слаб е от 16v варианта, но е много по-изгоден за поддръжка,а мисля че е и по-надежден. Ако пък имаш пари, които искаш да използваш за абсолютния "кеф", вземи си 2.5 v6 ! Усещането с нея е несравнимо просто
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

а колко парички върви В6?

Comment

Ако пък имаш пари, които искаш да използваш за абсолютния "кеф", вземи си 2.5 v6 ! Усещането с нея е несравнимо просто devil
        Само дет В6 върви колкото 2.0 16 в
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
          Ако пък имаш пари, които искаш да използваш за абсолютния "кеф", вземи си 2.5 v6 ! Усещането с нея е несравнимо просто devil
          Само дет В6 върви колкото 2.0 16 в

Само до 100км- и то са на кантар... нагоре трябва ли да се обяснява какво става с 16v то Да не говорим колко е по еластичен V6...

V6 върви за много парички и гори много и е трудно да се намери на Бг пазара... То ако разходите и парите не са проблем..= Q4
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
          by RUBIG service

Comment

V6 не е акцизен и може и да е внос. Q4-ката няма такъв вариант
            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
            Opel Astra J GTC

Comment

Е не бих казал, че 2.0 16v ще върви колкото V6 ... просто нема такъв филм ако и двете коли са сток ... Но да не спамим темата.
              Ако има човека пари - 2.5 V6, ако няма толкова - 2.0 8v. Това е моето мнение.
              155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
              Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Ако правилно разбирам колега, искаш бърза кола и като поддръжка да е сносна цената-2.0 8V. Мотора не е капризен за разлика от 2.0 16V. Оптималния вариант.
                Успех.
                АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

намерил съм си 2.0 16
                  много ми хареса
                  95ти набор за 3000лв.

просто газовата ми уредба е за 4 цилиндъра, за това и този вариант предпочетох

Comment

Ми ...
                    не съм карал на VTFI машината та да сравнявам..
                    Ама мисла че 16V требва да върви повече... зависи кво гониш...
                    аз съм със 2.0 16V super (макар в момента да не прилича много)
                    и съм доволен..
                    горе долу..
                    .. начи поддръжката е бая по-дебела (виж темата с ремонтите)
                    от 8V ..
                    за осмиците незнам... мойта градско дава 12,5 горе долу..
                    Без много ръчкане.. ама не е без ич...
                    Просто си отговори какво искаш от колата..
                    Поздрави
                    AR 155 2.0 16V Never Forget You
                    AR 166 2.4 JTD

Comment

и кое и е по-дебелото на поддръжката?

Comment

Първоначално публикувано от ibar
                        и кое и е по-дебелото на поддръжката?
                        Първоначално обслужване от 400-500лв. Което трябва да се направи задължително от свестен майстор и с хубави консумативи... Дебитомерите заминават по-често (за 8v да чукам и за собствената си кола, не съм чул някой да смени дебитомер), а за 16V няколко човека, но айде това няма да го слагаме... другото е капризна ламбда скъпичка и май е това :P + това че макар да не е препоръчително 8V може да се направи на ГАЗ без особенни глаболия с обикновенна, а 16V не може...

Но принципно не е нещо кой знае колко по-скъпо..Просто първоначалното май е най-голямо Обаче пък може да караш кола 97година :P
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                        by RUBIG service

Comment

Аз ако мога да избирам, в рамките на разумното бих избрал Мy 95.

Aко има и 2.0 (те са си 8в) Перфектно. И 1.8 8в си върви добре. Особено ако преди си карал... Пасат (НЕ VR6 )примерно. Ако е така ще останеш много доволен от вървенето.

Въпреки, че аз лично искам да върви маалко повече....

А 2.0 16в направо е лудница
                          sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Пич, лудница е да вземеш издухана 155-ца, на която три пъти са й взели здравето дорде дойде при тебе, па макар и да е 97-ми набор, или пък да е с който си щеш мотор. Да вземеш тепърва да я съживяваш и да разчиташ на по-евтини части за мене не е работа. Виждаш алфата и ако те грабне - палиш и тръгваш ! При тая марка не се купува със сметки. Късмет !
                            ...
                            155 1,6 TS 16V `96
                            166 2,4 JTD `99
                            147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

всички с 8 клапанови двигатели ще ти кажат колко капризни са 16 клапановите и кооолко скъпа им е подръжката всъщност 16v са по ново поколение двигател съответно по нови коли. Аз имам от 1 година и 3 месеца 2.0 16v за това време минах 12 хиляди км без абсолютно никъкъв проблем от никъде да не говорим че двигателя е часовник не съм му доливал нито капка масло не е мръднало не мога да схвана в какво му се изявявя капризноста пали от раз мърка в ниските обороти и реве като тигър в високите мой познат има 1,6
                              даже му гори повече а е и много по тромава абее куцо пиле си е .
                              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Working...
                              X